Így muzsikál a 67-es út, amelyik a Republic zenekar egyik népszerű számát, a 67-es utat játssza

Kész a zenélő útburkolat a 67-es úton a Republic számával, így állítva emléket Cipőnek és a Republicnak. A kétszer kétsávos gyorsforgalmi út ugyan még nincs teljesen kész, csütörtökön csupán egy bejárást tartottak az egyik elkészült szakaszon, de elvileg augusztusra befejeződnek a munkálatok.

A bejáráson tesztelték az országosan is egyedülálló akusztikus útburkolatot, többen a résztvevők közül ki is próbálhatták a muzsikáló utat.

Már zenél a 67-es út Somogybabodnál 😁

Közzétette: Somogy TV – 2019. május 22., szerda

A tervezők a burkolat jobb szélén helyezték el azokat a bordákat, amelyekre ráhajtva a közismert sláger dallamai csendülnek fel

írja a vezess.hu szakportál.

A portál szerint a legjobb „zenei élményt” akkor érhetjük el, ha 80 kilométer/órás sebességgel hajtunk az 500 méteren elhúzódó bitumenkottára. Az akusztikus burkolatot a Somogybabod közelében lévő szakaszon alakították ki a szakemberek.

A Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő gyorsút Somogyaszaló, Mernye, Mernyeszentmiklós, Vadépuszta és Somogybabod településeket kerüli el. A falvak közötti szakaszokon részben a meglévő 67-es főutat építik át gyorsúttá, a tervek szerint 2019 szeptemberére készül el a teljes út.