Íme, néhány fantasztikus ötlet arra, hogyan tudsz te is nyári verandát hozzáépíteni a házadhoz!

Egy szép terasz minden családi házat sokkal kellemesebb hangulatúvá és tágasabbá varázsol. Itt ugyanis nyugodtan megihatunk egy csésze teát családunkkal a szép nyári napokon. Éppen ezért nem meglepő, hogy sokan szeretnének verandát a házukhoz.

Egy teraszt hozzáépíteni a házhoz meglehetősen könnyű és gyors. Az már más lapra tartozik, hogy hogyan lehet szépre, elegánsra, kényelmesre kialakítani. Ebben lesz most a segítségedre a Ketkes.com szerkesztősége. Összeállítottunk egy válogatást a legszebb verandákból, és ezt most te is megtekintheted.

Verandák kialakítása

1. Egy ilyen szép veranda megvéd a széltől és más időjárási viszontagságoktól, viszont egyben szép kilátást is biztosít a ház körüli természetre.

2. Ez a nyáriveranda-kialakítás nagyon modern szemléletet tükröz. Könnyedén nyitható-zárható az időjárástól függően.

3. A klasszikus francia falusi verandák nagyon bájosan és otthonosan néznek ki. Használjuk a falat függőleges kertként, hogy a növények tisztább levegőt biztosíthassanak.

4. Állandó fal helyett függeszthetünk függönyt is a verandára. Nagyon szokatlan és eredeti ötlet.

5. Egy tökéletes választás: egy helyen a nyári konyha, az étkező és a pihenősarok is.

6. Nagyon szokatlan ennek a nyári verandának a kialakítása, hiszen a fa- és üvegfal kombinációja meglehetősen érdekes összképet ad.

7. Maradt pár tégla a ház építésének befejezése után? Használd fel veranda építésére. Díszítsed virágokkal és kész is!

8. Ez a keleti stílusú veranda meglehetősen egzotikus látvány. Párnák, szőnyegek, növények és egy kis kerti tavacska kombinációja ideális dísze egy ilyen terasznak.

9. A terasz területe ki is nyúlhat a tető alól. A kiépített tűzrakóhely így betölti elsődleges funkcióját, ezenkívül kandallóként is szolgálhat.

10. Ne gondold, hogy a nyitott veranda csak a meleg napokon nyújthat örömet. Vegyél néhány plédet, bundát és telepedj le a kandalló mellé. Akár a téli beszélgetésekhez is kiváló lehetőség.

11. Fantasztikus ötlet a verandát csak heverészésre használni. Semmi felesleges, csak pár matrac, és persze tiszta, friss levegő.

12. Az sem akadály, ha kedvenc filmedet vagy TV-programodat a friss levegőn szeretnéd megtekinteni. Csak a fejünk fölé kell valami, és már helyet is foglalhatunk.

13. A veranda arra is egy tökéletes választás, hogy a természet szépségeiben gyönyörködhessünk.

14. Nem csak egy csodás veranda, hanem egy gyönyörű kert is!

15. Egy tökéletes veranda-konstrukció: a tető és a falak üvegből vannak. Nyáron élvezheted a téged körülvevő zöld környezetet, télen pedig egy pohár forró csokoládé mellett csodálhatod meg a jégvirágokat az ablakon.

Ha ezek közül a verandák közül megvalósítod a neked tetszőt, nem sokat fogsz a házban tartózkodni, az biztos. A veranda ugyanakkor nem arról szól, hogy teletömjük különböző dekorációs elemekkel. Ehelyett inkább helyezzünk itt el egyszerűbb bútorokat és növényeket. Osszad meg ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel is!