Jön az eső, durva front közelít! – Időjárás: Az OMSZ több megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki

Forrás: met.hu

Hidegebb, kifejezetten csapadékos és szeles idő várható erre a hétre. Gyakran alakulnak ki záporok, zivatarok, a napi maximum hőmérsékletek pedig sokszor a 20 fokot sem fogják elérni – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat az országos előrejelzésében.

Hétfőn elsősorban délen és nyugaton van nagyobb esély esőre, helyenként záporok, zivatarok kialakulására, de keleten, északkeleten is előfordulhat csapadék. A szél megélénkül, erőssé válik, zivatarok környezetében viharos lehet.

Délnyugaton 14-15 fokig, északkeleten pedig 9-10 fokig csökkenhet a hőmérséklet. A legmelegebb órákon délnyugaton 18, az ország nagyobb részén azonban 20-24 fokot mérhetünk.

Kedden már hosszabb-rövidebb időre előbújik a nap, de esővel, záporral, zivatarral, helyenként megerősödő széllel még ekkor is számolhatunk. A minimum hőmérséklet ezen a napon 9-15 fok lesz, a maximum pedig 19-24 fok körül alakul.

Az OMSZ keddre hét megyére riasztás adott ki:

Észak-Magyarország és az Észak-Alföld egészére, valamint Békés megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki a heves zivatar miatt.

Szerdán hasonlóképpen számíthatunk záporokra, zivatarokra és megerősödő szélre. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-15, a legmagasabb pedig 15-22 fok lesz.

Csütörtökön és pénteken időnként kisüt a nap. Csütörtökön még többfelé lehet zápor, zivatar, pénteken viszont már csak elvétve alakul ki csapadék. Ezeken a napokon a legalacsonyabb hőmérséklet 7-12 fok körül várható, csütörtökön maximum 18-24, pénteken pedig 20-25 fokot mérhetünk.

A hétvége szórványos záporokat, zivatarokat ígér, valamint megerősödő, zivatarok környezetében viharossá váló szelet. Szombaton a minimum hőmérséklet 9-14, vasárnap 11-15 fok között várható. A napi maximum szombaton 21-27, vasárnap 22-28 fok lesz.

Sopronban csütörtökön kora délután durva felhőszakadás volt, a vízelvezetők nem mindenhol tudták elnyelni a vizet.