Kiment a kocsma elé levegőzni, aztán majdnem 1000 kilométert gyalogolt egy angol fiatalember

Úgy volt vele, ha már úton van, nem áll meg.

Barney Rule egy 20 éves angol srác, aki nemrég úgy döntött, otthagyja az Edinburghi Egyetemet, ahol politológiát és történelmet tanult, és hazautazik szülővárosába, Chesterbe, ahol régi barátaival egy kocsma felé vették az irányt, hogy kicsit kieresszék a gőzt. Barney alaposan felöntött a garatra, egy ponton úgy érezte, ki kell mennie a kocsmából, hogy kicsit kiszellőztesse a fejét. Úgy gondolta, egy kis séta a friss levegőn jót tesz majdírja a 24.hu.

Ennek már több, mint 4 hete, a fiú pedig azóta is sétál, aminek eredményeképp már több, mint 800 kilométert távolodott az ominózus kocsmától! Jelenleg Franciaország déli részén tartózkodik, de azt mondja:

„- ha már idáig elsétált, meg sem áll a spanyolországi Valencia városáig.”

A fiatalember nemrég azt nyilatkozta, hogy mikor kisétált a szórakozóhelyről, azon morfondírozott, mit kezdjen az életével. Annyira elmerült a gondolataiban, hogy mire felocsúdott, már húsz kilométert lesétált.

Ekkor eszébe jutott egy régi vágya, ugyanis régóta tervezte, hogy elsétál Spanyolországba. Úgy érezte, ha valamikor, hát most meg lehet valósítani a tervet, így tovább sétált.

A hosszú út közben Barney vett magának pár alapvető dolgot, és egy sátrat is. Ott alszik, ahol az éjszaka éri, általában helybélieket kér meg, hogy a telkükön állíthassa fel a sátrát. Spontán és kalandos útját saját zsebből fizeti, korábban egy bárban dolgozott, és volt némi megtakarítása, valamint az egyetemi ösztöndíjból még meglévő pénzt éli fel.

Járművet egyetlen alkalommal használt csak, amikor komppal utazott át Franciaországba. Saját elmondása szerint eddig megközelítőleg 400 ezer forintnak megfelelő angol fontot költött el.

A 20 éves fiatalember azt mondja, már most többet tanult az életről sétájának köszönhetően, mint egyetemi évei alatt.

Tervei szerint kipiheni magát, ha Valenciába ér, onnan Párizs felé veszi majd az irányt, ezután pedig szeretné megírni a tapasztalatait. Távolabbi tervei még nincsenek, de bízik benne, hogy az útja végén tudni fogja, mit szeretne csinálni a jövőben.