Környezetbarát, újrahasznosítható zacskókat hoz forgalomba a Spar

A Spar Magyarország is elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért vásárlói számára újrahasználható gyümölcs és zöldségtartó tasakokat kínál, ezzel is megteremtve a lehetőséget a környezettudatosabb vásárláshoz.

A tasakok az áruházak zöldség-gyümölcs részlegein kaphatóak 599 forintos áron. Ezért az összegért 3 darab, zárható, és mosható tasakot kapunk, melyek hosszú ideig használhatóak. A cég szóvivői úgy nyilatkoztak, felelősségteljes nagyvállalatként fontos számukra a hulladék mennyiségének csökkentése, valamint a környezetbarát világítási és hűtési technológiák alkalmazása.

A Spar korábbi tájékoztatása szerint áruházaikban immár csak teljes egészében lebomló, komposztálható zacskókat árulnak. Ez is egy fontos terület, hiszen Európában használják a világ műanyagzacskóinak 80 (!) százalékát, évente közel 100 milliárd darab ilyen zacskó kerül legyártásra. Ez csak Magyarországon napi 1 millió műanyagzacskót jelent. Egészen elképesztő, de igaz: Egy szemétbe dobott műanyag szatyor akár egy évezredig is szennyezheti a környezetet.

Visszajelzéseitekből tudjuk, ❤ hogy már nagyon sokan találkoztatok az egyes áruházainkban teszt jelleggel bevezetett…

Közzétette: SPAR Magyarország – 2019. március 29., péntek

Nem ez volt a Spar első lépése a környezet védelmének érdekében. Egy évvel ezelőtt egy Facebookos akció keretében hívták fel a figyelmet az aludobozok visszaváltásának fontosságára.