A kozmetikai termékek, melyekre egyáltalán nem éri meg költeni. Íme, a leghaszontalanabb szépségápolási cikkek

Szép csomagolás és örökké hangoztatott, sokat ígérő reklámok: ez a közös azokban a kozmetikai termékekben, melyekről a hölgyek többsége elhiszi, hogy valóban „csodaszerek”, míg nem hatalmasat csalódik bennük. Sajnos nem minden termék biztosítja azt a hatást, amit a reklámokban ígérnek.

Most megismerhetsz egy listát azokról a kozmetikai termékekről, amelyeket nem éri meg megvásárolni, mert megvételük felesleges pénzkidobás, használatuk pedig garantált csalódás. Hiszen miért adnánk ki pénzt azért, amire nincs szükségünk, ahelyett, hogy a bevált módszereket használnánk?!

A legfeleslegesebb kozmetikai cikkek

1. A töredezett hajvég sajnos sok embert érint és eléggé kellemetlen. Az viszont még inkább, hogyha eláruljuk: az egyetlen módszer, amivel megszabadulhatsz a töredezett hajvégektől, az az, ha levágod őket. Sajnos semmilyen szérum, olaj vagy csodahatásúnak ígért szer nem képes a töredezett hajvégen segíteni.

2. A narancsbőr ellen úgy küzdhetsz a legjobban, ha rendszeresen mozogsz, illetve sportolsz valamit, és helyesen táplálkozol. A narancsbőr elleni krémek a legenda kategóriába tartoznak, mert bár a bőrt ugyan lágyítják, annak göröngyös, egyenetlen felületét nem képesek kisimítani.

3. Az arctonik, amit arctisztítás után használsz, az egyik legfeleslegesebb termékek egyike. Ha bölcsen válogatsz, más termék is képes arra, hogy arcbőrödet száz százalékig megtisztítsa mindennemű szennyeződéstől. Ebben az esetben az arctonik csak az arcbőr PH-értékének visszaállítására lenne jó, de erre a célra sokkal jobban megfelel valamilyen nappali krém, tehát az arctonik egy teljesen felesleges kozmetikai cikk.

4. A tusfürdő amellett, hogy nagyon szárítja bőrt, eltávolítja annak védőrétegét is. Sokkal jobban teszed, ha tusfürdő helyett valamilyen hidratáló szappant használsz, ez olcsóbb is és kevésbé káros az egészségre.

5. Mi a különbség a kézkrém, illetve a lábra, vagy a testre ajánlott ápoló krém között? Kitaláltad. Semmi! Ha neked van már egy bevált, jó bőrhidratáló krémed, használhatod azt egyaránt a kezeid, lábaid, de az egész tested ápolására is.

6. Bőrradírt jobb otthon készíteni és természetes alapanyagokból. Igencsak hatékony lehet a kávéból készített bőrradír. A méz, a só és az olívaolaj mind a hatásos bőrradír összetevői közé tartoznak. Így már semmi értelme boltban vásárolni ezt a terméket, azért, mert te otthon is könnyedén elő tudod magadnak állítani.

7. Az ajakbalzsamok gyakran tartalmaznak egy kevés alkoholt, hogy újra- és újra alkalmazni kelljen. Ajakbalzsam helyett ajakápolásra használj mézet, olívaolajat vagy kókuszolajat, ajkaid puhává és selymessé válnak. Ez esetben pedig nincs is szükség a boltban megvásárolható ajakápolókra.

7. A korpásodás elleni sampon csak addig fejti ki hatását, amíg használod. Viszont maga a korpa egy komplexebb megközelítést igényel, hiszen nem csak egy kozmetikai probléma, hanem egy betegség. A sampon csak átmenetileg kezeli ezeket a tüneteket, de nem szünteti meg. Ha te is szenvedsz a korpás hajtól, akkor jobban teszed, ha felkeresned az orvosodat és nem költöd feleslegesen a pénzed mindenféle korpásodás elleni samponra.

Egy szépségápolási cikk megvétele esetén mindig gondolkodj el annak szükségességén, és ezáltal nem csak pénzt spórolsz majd meg, hanem külsőd is sokkal vonzóbbá válik. A természetes szépségápolási termékek használatával is garantált a kívánt hatás elérése.

Oszd meg ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel, hogy ők is megismerhessék ezeket a tanácsokat!