Kutatások igazolják: A törékeny férfi Ego-t veszélyeztetik az intelligens nők

Nem kétséges, hogy a legtöbb férfi a törékeny, nőies, kifinomult nőket kedveli, előbb választanak ilyen hölgyet, mint egy erős, “alfa típusú nőt”. Ez nem mai jelenség, az emberiség kezdete óta ez figyelhető meg, gyakorlatilag kódolva van belénk. Azonban annak ellenére, hogy “így vagyunk programozva”, néhány kérdés még mindig fennáll…

Vajon a férfiak azért vonzódnak a fent említett nőtípúshoz, mert az van beléjük kódolva, hogy nekik kell erősebbnek lenniük, vagy azért, mert félnek az erősebb, intelligensebb nőktől? Szerencsére a tudományt is foglalkoztatta a kérdés!

Több kutatás kimutatta, hogy jóval kevesebb azon férfiak száma, akik okos, határozott, erős nők társaságát keresik, mint azt gondolnánk. A Buffaloi, a Texasi és a Kaliforniai Lutheránus egyetem közös kutatásában azt állapították meg, hogy a férfiak nagy részének saját bevallása szerint nincs problémája a nála okosabb nőkkel, de ez csak addig van így, amíg bizonyos távolságra vannak tőlük. Azonban ha randizásról, párkapcsolatról van szó, a férfiak nagy része inkább választ olyan nőt, aki nem okosabb-képzettebb nála.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

Egy másik tanulmány hasonló eredményekre jutott, de találtak egy lehetséges magyarázatot is. Megkérték a kutatásban szereplő férfiakat, hogy írják le és elemezzék férfiasságukat egy olyan helyzetben, amikor egy nő (aki akár potenciális partner is lehet) jobban teljesített náluk. Ezek alapján a kutatók arra jutottak, hogy a férfiak többségének érdeklődése csökken azon nők iránt, akik a gyakorlatban, a valóságban jobbnak bizonyulnak náluk bizonyos területeken.

Mindent összevetve úgy tűnik, hogy az intelligens, szellemes nők “veszélyeztetik” a férfi egot. Ebből következhet az a magatartás, hogy a férfiak sokszor “távolságot tartanak” az okos, karakteres nőktől.

Ennek ellenére természetesen ez nem jelenti azt, hogy egy ilyen nőnek ne lehetne boldog párkapcsolata, hiszen ez a fajta félelem, távolságtartás feloldható, ahogyan azt is fontos leszögezni, hogy a képzettség, a tudás, és az intelligencia nem negatív tulajdonságok, épp ellenkezőleg! Nincs semmi baj azzal, ha egy nő keményen dolgozik céljai eléréséért, képzi magát. Egy hasonló mentalitású, magabiztos férfit ez biztosan nem fog elriasztani!