Régi ismerős tér vissza – A 80-as évek kedvenc magyar rajzfilmje újra látható lesz

Az 1982-ben bemutatott Pumukli kalandjai című, gyerekeknek szóló filmsorozaton generációk nőttek fel. Alkotója Ellis Kaut volt, aki sajnos pár évvel ezelőtt elhunyt. A gyerekek odavoltak a vörös hajú, szeplős koboldért, aki áprilisban visszatér a képernyőre! A jó hírt Barbara von Johnson, az eredeti figura illusztrátora jelentette be a történet megalkotójának lánya, Uschi Bagnall társaságában Németországban.

Korábban már sok egykor sikeres rajzfilmet felújítottak, így nem meglepő, hogy a történetben szereplő karaktereket kicsit modernizálják annak érdekében, hogy a mai kor gyermekei számára szimpatikusabbak, könnyebben befogadhatóak legyenek. Az új Pumuklit ugyanaz a Barbara von Johnson alkotta, aki az eredeti figurát is tervezte. Nagy örömmel vállalta el ismét a feladatot, hiszen egyik, ha nem a legismertebb alkotása a kis kobold lett.

Pumukli Kalandjai

A bemutatott fényképeken látszik, hogy a mai trend elvárásai mellett sem szakítottak túlzottan az eredeti kinézettel, nem végeztek drasztikus változtatásokat a főhősön. A sorozat az egyik legnagyobb streamszolgáltatónál, az Amazon Prime Videonál lesz elérhető, emellett egy német csatorna is műsorára tűzi majd. A készítők mind az 52 epizódot felújították, így ismét végigélvezhetjük Pumukli valamennyi kalandját.