Rossz hírünk van: komoly lehűlés és havazás várható a jövő héten!

Kezdhetünk megbarátkozni a gondolattal

A meteorológiai szolgálatok szerint csütörtöktől borús idő köszönt ránk, az egész országban előfordulhatnak esőzések, főleg északon és a Tiszántúlon. Pénteken folytatódik a felhős, zivataros időjárás, az ország középső részén záporesőre is komoly esély van. 

A komolyabb változás szombaton lesz észlelhető, amikor nagy mennyiségű hideg levegő áramlik majd hazánk területére a felerősödő északnyugati szélnek köszönhetően. Gyakran váltakozó, olykor felhős, olykor napos időszakok váltják majd egymást, kisebb záporokkal.

A hét utolsó napján már van esély kisebb hózáporokra az ország északi részén, és a nyugati határ közelében. Északnyugaton havazás várható vasárnap éjjel, a déli országrészben viszont “csak” eső.

Van otthon banán és keksz? Kattints ide és nézd meg ezt a videót, hogyan készül az egyik legegyszerűbb sütés nélküli sütemény!

Hétfőn azonban nagy valószínűséggel egy jelentős mennyiségű csapadékot hozó ciklon érkezik, amely további lehűlést, és havazást eredményez majd északon és északnyugaton. Az előrejelzések szerint a hétfőn lehulló hó meg is marad majd.

A hétfőn érkező ciklon előreláthatólag szerdán elhagyja Magyarország területét, a hideg idő azonban megmarad, a hőmérséklet fagypont körül alakul majd az ország jelentős részében.