Rossz hírünk van: komoly lehűlés és havazás várható a jövő héten!

Kezdhetünk megbarátkozni a gondolattal

A meteorológiai szolgálatok szerint csütörtöktől borús idő köszönt ránk, az egész országban előfordulhatnak esőzések, főleg északon és a Tiszántúlon. Pénteken folytatódik a felhős, zivataros időjárás, az ország középső részén záporesőre is komoly esély van. 

A komolyabb változás szombaton lesz észlelhető, amikor nagy mennyiségű hideg levegő áramlik majd hazánk területére a felerősödő északnyugati szélnek köszönhetően. Gyakran váltakozó, olykor felhős, olykor napos időszakok váltják majd egymást, kisebb záporokkal.

A hét utolsó napján már van esély kisebb hózáporokra az ország északi részén, és a nyugati határ közelében. Északnyugaton havazás várható vasárnap éjjel, a déli országrészben viszont „csak” eső.

Hétfőn azonban nagy valószínűséggel egy jelentős mennyiségű csapadékot hozó ciklon érkezik, amely további lehűlést, és havazást eredményez majd északon és északnyugaton. Az előrejelzések szerint a hétfőn lehulló hó meg is marad majd.

A hétfőn érkező ciklon előreláthatólag szerdán elhagyja Magyarország területét, a hideg idő azonban megmarad, a hőmérséklet fagypont körül alakul majd az ország jelentős részében.