A takarítás még sosem volt ilyen egyszerű! 12 nagyszerű trükk, melyek alkalmazásával a te lakásod is csillogni-villogni fog!

A takarítást senki sem szereti. Különösen így van, ha egy csomó időd megy el azzal, hogy levakard a rozsdát valamiről, vagy elmosogasd a fazekakat, miközben te a jó meleg takaró alól szeretnéd kedvenc sorozatodat nézni a TV-ben. De ki más, ha nem mi, tudnánk megbirkózni ezekkel a nehézségekkel?!

A Ketkes.com szerkesztői összegyűjtöttek és most megmutatnak neked néhány hasznos trükköt, mellyel a takarítás sokkal egyszerűbb lesz. Ezeket minden háziasszonynak tudnia kell!

A takarítás csodás segítői:

 • Csillogó csaptelepek

Fogj egy papírtörlőt, ecettel nedvesítsd be és csavard a csaptelep köré. Hagyjad rajta 30-40 percet. Ezután távolítsad el a papírtörlőt, és egy másik kendővel, amit előtte babaolajjal benedvesítettél, töröld fényesre a csapot! Teljesen vízkőmentes és ragyogóan tiszta lesz!

 • A rozsdafoltok eltávolítása pillanatok alatt!

Végy fél citromot, alaposan nyomkodd bele sóba, és így dörzsöld át a rozsdás felületeket. Minden ragyogni fog!

 • Hogyan tisztíthatod a szellőzőrácsok rostélyát?

Tisztítás után alaposan kenjed be viasszal a szellőztető rendszer rácsait, így sokkal kevesebb por tud megtapadni rajta.

 • Hófehér fürdőkád titka

Töltsük fel a fürdőkádat forró vízzel, és keverjünk el benne két adag oxigénes fehérítőszert. Hagyjuk így egy éjszakán keresztül. Reggel te is meg fogsz lepődni az eredményen!

 • Fényes gránitlapok

2 csésze vízben keverjünk el pár csepp folyékony szappant és 50 ml alkoholt. Ezzel az oldattal töröljük át alaposan a gránit felületeket. Ezután élvezzük munkánk gyümölcsét, minden fényesen ragyogó és tiszta lesz!

 • Tiszta padló

A hagyományos szódabikarbóna kiváló eszköz a makacs szennyeződések eltávolítására, mind a csempéről, járólapról, mind a fugákból.

 • Tiszta mikrohullámú sütő? Ez sem gond!

Egy tálba tegyünk vizet és egy szelet citromot. Állítsuk be 5 perces időre a mikrohullámú sütőt. A végeredmény valóságos csoda lesz!

 • A főzőlap se maradjon piszkos!

Keverj össze vizet, szódabikarbónát és egy kevés hidrogén-peroxidot. Nagyszerű és hatékony tisztítószer, mely a főzőlap legmakacsabb szennyeződéseivel is megbirkózik! A keverékkel alaposan kenjed be a tisztítandó felületet, hagyjad rajta 5-10 percig, majd egyszerűen töröljed le. Az eredmény magáért beszél!

 • A fa és műanyag vágódeszkák tisztítása

Annak érdekében, hogy a vágódeszka újra semleges illatú legyen, egy félbevágott citrommal alaposan dörzsöljük be. Még jobb, ha előtte alaposan behintjük sóval, így az illattal együtt a foltokat is eltávolíthatjuk.

A műanyag deszkák használata után gyakori, hogy azok elszíneződnek. Ha azonban egy órára fehérítőben áztatod a deszkákat, azokat szinte újjá varázsolhatod!

 • Pormentes reluxa

Benedvesített kendővel történő áttörléssel gyorsan pormentessé válik a régóta nem tisztított reluxa is!

 • Teljesen tiszta, kávéfolt-mentes bögre

Bármelyik citrusféle héjával könnyedén hófehérré varázsolhatod kedvenc bögrédet, meglátod, nyoma sem lesz tea- vagy kávéfoltnak!

 • Ragyogó fazekak és serpenyők

Ha a főzőedényeidben ecetet forralsz, majd rögtön utána szódabikarbónával alaposan átdörzsölöd, edényeid úgy fognak kinézni, mintha teljesen újak lennének!

Van még egy egyszerű módja az edények tisztává varázsolásának. Hintsünk az edénybe (lábasba, serpenyőbe) jó sok sót, majd egy fél burgonyával dörzsöljük óvatosan át. Ezután öblítsük le, töröljük szárazra, öntsünk bele egy kevés olajat és hevítsük alacsony lángon körülbelül 30 percig. Az eredmény ragyogó lesz!

Használjad te is ezeket a nagyszerű trükköket, és meglátod, a takarítás lehet sokkal-sokkal egyszerűbb is!