Vágj ketté néhány citromot és tedd őket az éjjeli szekrényre – Ez fog történni!

A citrom az egyik leghasznosabb gyümölcs. Mindenki tudja, hogy tápláló és egészséges, de van olyan hatásai is, ami a legtöbb embert meglepetésként érheti.

A citrom illatát és aromáját világszerte sokan kedvelik, mindig valami tisztára és frissre emlékeztet. A citrom antiszeptikus hatású, depresszió és szorongás ellen is használják. Ha otthonunkat citromillattal árasztjuk el, tehát harcolhatunk a depresszió és az idegesség ellen, pozitív hangulatot teremthetünk. A citrom illatát mindenki szereti. Éppen ezért sok étterem elé citromfákat ültetnek, hogy a vendégek a citrom friss illatának segítségével tudjanak relaxálni.

A citrom közelről

A szakértők szerint a citrommal alaposan meg lehet tisztítani a fejbőrt. Emiatt többféle bőrprobléma kezelésére is alkalmazhatjuk. A sötét foltoktól a hegeken át az aknéig sok problémát enyhíthetünk vele.

Vágjunk félbe egy citromot és dörzsöljük be vele a könyöket, a térdet, a sarkakat. A bőr a hatására puhább és simább lesz. Ugyanilyen módon használhatjuk a körmök fehérítésére, de felfrissíthetjük vele a leheletet is.

A citrom egészségre gyakorolt hatásai

A citromot különböző betegségek kezelésére használhatjuk fel, mint az ízületi gyulladás, az emésztési zavar vagy a reuma. Mindez a citrom természetes vértisztító hatásának köszönhető. Lenyűgöző, igaz?

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a citrom sok A-, C- és E-vitamint, rezet, krómot, káliumot, vasat és magnéziumot tartalmaz, erős antioxidáns hatást fejt ki a szervezetre és csökkenti az öregedés jeleit.

A citrom nagyon gyorsan el tud bánni a vegyi anyagokkal, ezért bármikor használjuk légfrissítéshez, hogy elpusztíthassa a baktériumokat is. Egyszerűen vágjunk néhány szeletet és hagyjuk őket egész éjszakára a szobában. Így olcsón szabadulhatunk meg a mérgező anyagoktól.

Ez a varázslatos gyümölcs képes javítani a tüdő működését és könnyíteni a légzést. Aki asztmás, megfázott vagy allergiás, minél többször lélegezzük be a citrom illatát. Ha ezt éjjel csináljuk, következő reggel a torkunk kitisztul, a légutak átjárhatók és egészségesek lesznek.

Citromot általában gyakorta fogyasztunk, ilyenkor mindig jusson eszünkbe, hogy életünket egészségesebbé és könnyebbé képes tenni!