77 éves lett Moór Marianna – Emlékeztek még a kiváló színésznőre?

Idén ünnepelte 77. születésnapját Moór Marianna. A Kossuth és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő 1943.-ban született Budapesten. Kiemelkedően sikeres pályafutása elismeréseként a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává választották, emellett elnyerte az érdemes és a kiváló művész díjakat is.

Debütálására 1957-ben került sor, A tettes ismeretlen című filmben. A Színház és Filmművészeti Főiskolát 1965-ben végezte el, méghozzá Szinetár Miklós osztályában. Ezután játszott a kecskeméti Katona József színházban, illetve a Madáchban és a Nemzetiben is. A kezdetekben leginkább drámai szerepeket bíztak rá, de a rendezők hamar észrevették nagyszerű humorát, ezért később vígjátékokban is foglalkoztatták. A politikába is belekóstolt, 1994 és 1998 között az MSZP színeiben a Fővárosi Közgyűlés tagja volt. A 2000-es évek elejétől a Pesti Magyar Színház társulatának tagja.

Hosszú pályafutása során számtalan tévé és játékfilmben szerepelt, emellett szinkronszínészként is dolgozott. Férje a tavaly elhunyt Sára Sándor volt, akitől egy gyermeke született, Balázs, aki operatőrként dolgozik.