A fiúnak furcsa kiütése lett, amikor az anya rájött, mi az, azonnal a kórházba rohant vele!

A szülők legnagyobb rémálma, hogy valami szörnyű történik a gyermekükkel, és nem értik, hogy mi az, és nem tudják, hogyan tudnak segíteni rajta.

Karen McGregor számára ez a rémálom szörnyű valósággá vált. Egy nap felfedezett egy furcsa kiütést a kétéves fián, ami kezdett szétterjedni az egész testén. Az anyai ösztöne azonnal megsúgta neki, hogy itt valami komoly baj van.

Karen emlékezett, hogy pár nappal ezelőtt látott egy Facebook bejegyzést…

…aztán gyorsan felöltöztette a fiát, és egyenesen a kórházba hajtott vele.

Karen először úgy gondolta, hogy a fia testén lévő kiütést az a fű okozhatta, amiben a gyermek játszott.

De aztán eszébe jutott a Facebookos poszt, amit néhány nappal korábban olvasott.

Ebben a Lyme-kórról és annak tüneteiről volt szó.

A lyme-kór egy fertőző betegség, amelyet kullancsok továbbítanak, de Karen nem talált kullancsot a fián.

Mégis, úgy döntött, hogy biztonságosabb lesz, ha elviszi és megmutatja gyermekét egy orvosnak.

Amint később kiderült, ez a döntés megmentette meg a fia életét.

A vizsgálat során az orvosok felfedezték a Lyme-kórt Karen fiában, amit egy körülbelül egy héttel korábbi kullancscsípés okozhatott.

De Karen gyors reakciójának köszönhetően két éves fiát időben sikerült orvosi ellátásban részesíteni.

Az orvosok antibiotikumot írtak fel, amely után a fiú hamarosan sokkal jobban érezte magát.

Az esemény után Karen figyelmeztetni kívánta a többi szülőt is erről a veszélyről.

Úgy gondolja, az a bizonyos Facebookon terjedő poszt mentette meg fia életét. Most arra ösztönzi a többi szülőt, hogy legyenek óvatosabbak és ellenőrizzék gyermekeiket a szabadtéri kikapcsolódás után a Lyme-kór tünetet keresve.

„Ha nem olvastam volna ezt a kiadványt, nem tudtam volna, hogy a fiam testén nem a szokásos bőrkiütés volt, amit a növények reakciója okozott” – írta Karen MacGregor a Facebookon.

Több százezer ember osztotta meg Karen bejegyzését a Facebookon, és még az orvosok is továbbították a Karen fiáról készült képeket a közösségi hálózatokon, hogy a lehető legtöbb ember figyelmét felhívják a veszélyre.

„Ne habozz megosztani ezt a bejegyzést, nagyon boldog leszek, ha az, ami velünk történt meg, segíthet abban, hogy minél több emberhez eljusson, milyen veszélyek leselkednek gyermekeinkre a nyári szünidő alatt!” – írta Karen a Facebookon.

Amit a Lyme-kórról tudni kell…

Lyme-kór nagyon veszélyes lehet, ha nem kezelik időben. A fertőzés agyhártyagyulladást, és ízületi gyulladást okozhat, és legrosszabb esetben bénuláshoz vezethet. Azonban, ha időben eltávolítjuk a kullancsot, a gyógyulás esélye ez esetben sokkal nagyobbak lesz, írja jelentésében az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja.

A Lyme-kór első jele általában egy gyűrű alakú kiütés, melyet Lyme-foltnak (más néven erythema migrans (EM) vagy terjedő bőrpír) neveznek. Az ilyen kiütés egy kullancscsípés után egy héttel, de egy hónapon belül jelentkezik, és 30 cm átmérőjű is lehet. A csípés körüli bőr forró lehet, de az áldozat nem érez fájdalmat vagy viszketést.

Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központjai szerint a Lyme-kór gyakori tünetei a következők:

• megemelkedő testhőmérséklet, láz;
• Hidegrázás;
• Fejfájás;
• Izom- és ízületi fájdalmak;
• Megduzzadt nyirokcsomók

A nyári szezon közeledtével fel kell készülni a természetben ránk leselkedő veszélyekre. Fokozottan figyeljünk oda a gyermekeinkre, és mindig vizsgáljuk át őket, amikor a szabadban voltak! A gyermek viseljen hosszú ujjú pólót, nadrágot rövidnadrág helyett, zoknit, zárt cipőt szandál helyett.

Kérjük, oszd meg ezeket a fontos információkat a Facebookon barátaiddal, ismerőseiddel!