A szomszédban él a gonoszság: Ausztráliában 17.000 elítélt pedofil van, hogyan lehetséges, hogy a rendőrség nem tudja nyomon követni őket?

Fotó forrása: Dailymail

17.000 elítélt pedofil él Ausztráliában, de a rendőrség nem tudja őket nyomon követni. Számos nyilvántartásban lévő pedofil iskolák, közparkok és uszodák közelében él. A gyerekek biztonsága ezért megkérdőjelezhető.

A rendőrség csak a legrosszabb bűnözők egy részét tudja aktívan nyomon követni. Az elítélt pedofilok majdnem fele 4 éven belül újabb bűncselekményt követ el. A rendőrség azonban elismeri, hogy nem tudják, hol élnek ezek az emberek.

Nincs elég rendőr, akik el tudnák látni ezt a nagy feladatot. Nyugat-Ausztráliában több mint 3.500 regisztrált pedofil van, a 2,7 millió fős lakosság között.

A hatóságok egy olyan nyilvántartást akarnak létrehozni, amely tartalmazza a pedofilok nevét, születési dátumát, fotóját, bűncselekményeik helyét, postafiókjuk adatait.

A hatóságok elismerték, hogy nem tudnak ennyi pedofilt nyomon követni, ezért egy nemzeti nyilvántartás lenne a megoldás. – írja a Dailymail