A vízvezeték szerelő elárulta, mit nem szabad a mosogatóba önteni, ha nem akarjuk, hogy elduguljon a lefolyó!

A mosogató olyan konyhai felszerelés amelybe több dolog belekerül, a mosatlan, de itt mossuk a zöldséget, gyümölcsöt és még sorolhatnánk.

Ma szeretnénk néhány tanácsot adni nektek ahhoz, hogyan őrizhetitek meg a mosogató épségét úgy, hogy ne duguljon el. Nagyon fontos dolog, hogy ne dobjunk ételmaradékot a mosogatóba, a vízvezeték szerelők sokat tudnának erről mesélni.

Mit ne öntsünk a kagylóba

1. Lisztet

Az asztalról összegyűjtött liszt hulladékot ne a mosogatóba szórjuk, mert amikor vízzel keveredik ragacsos lesz és eltömíti a csöveket.

2. Tojáshéj

Ha a kagyló felett törjük fel a tojást vagy ott tisztítjuk meg a főtt tojást, vigyázzunk mert az apró héj darabok eldugíthatják a csöveket.

3. Kávézacc

A kávézacc lerakódik a csövek falán és eldugítja őket. Öntsük a kávézaccot a szemetes vödörbe, így megelőzhetjük a problémát.

4. Rizs és makaróni

Legyünk figyelmesek amikor a rizst lemossuk, vagy a makaróni levét leöntjük mert, ha apró darabok kerülnek ezekből a lefolyóba, azoktól eldugulhatnak a csövek.

5. Égett olaj

A zsír nem könnyen olvad el, ha hideg vizet engedünk rá akkor meg végkép nem. A zsír és az olaj lerakódik a csöveken és eldugítja őket. Ezért öntsük inkább az égett olajat és zsírt egy műanyag dobozba és azzal együtt dobjuk a szemetesbe.

6. Címkék

Ma már szinte minden gyümölcsön találunk címkét. Vigyázzunk amikor megmossuk őket mert általában a mosogató lefolyójába kerülnek és ez is dugulást okozhat.

Jegyezzük meg és tartsuk be a felsorolt tanácsokat azért, hogy elkerüljük a lefolyó csövek eldugulását.