Minden amit tudnod kell a lilaakácról ahhoz, hogy rengeteg virággal ajándékozzon meg!

A lilaakác remekül mutat az udvaron, de akár éttermek, kávézók teraszán is. Ez a csodálatos növény a melegben kellemes árnyékot ad és eközben elkápráztat pompás színével. Most elmondjuk, hogyan kell gondozni és mutatunk pár fotót, hogy lásd megéri gondozni ezt a növényt, mert fantasztikussá varázsolja az adott helyet.

Ha a lilaakácod még soha nem virágzott, de mégis szeretnéd, ha csodás virágokkal ajándékozna meg, nézd mit kell tenned:

  1.  Ültesd napos helyre, ha árnyékos helyre ültetted, akkor sincs nagy baj, a futó ágait vezesd naposabb területre. Ez a növény gyorsan nő, így szerencsére könnyen átvezethetőek a futó ágai.
  2. Tavasz eleji metszés – a tavasz elején szokták metszeni, ezért ha eddig nem végezted el ezt a feladatot, akkor minél előbb el kell végezned. Ahhoz, hogy sok virágja legyen, meg kell metszeni. Az öregebb növényt bátran megmetszheted, jobban fejlődik tőle.
  3. Nyári metszés – augusztusban is meg kell metszeni a lilaakácot. Vágd le a hosszú futó ágait és újra gyönyörű virágai lesznek.

Ha még így sem virágzik a lilaakác, akkor most elárulom neked a titkot, amitől ki fog virágzani! Mint a legtöbb növény, a lilaakác is érdekesen reagál, ha úgy érzi, hogy veszélyben van. Ilyenkor virágzik! Ilyenkor alaposan meg kell metszeni, a szárából is vágni kell ahhoz, hogy sikeres legyen ez a módszer. A gyökerei körül dolgozd át a földet egy ásóval, így a növény vékonyabb gyökerei sérülhetnek, de ez nem ártalmas.