A Dánia területén lévő Skagentől északra található egy keskeny félsziget, ahol a Balti és az Északi-tenger vize találkozik – számolt be róla a The Culture Trip nevű weboldal.

A skandináv ország területének többsége a hatalmas Jütland-félszigeten fekszik. A Jütland csücskén található Dánia legészakibb városa, Skagen, melynek legnagyobb turisztikai látványossága a négy kilométer hosszú homokpadja, amely hosszú évek óta csalogatja a turistákat a területre. A kis szigetek mellett a láthatatlan zátonyokról ismert még a hely, főleg a hajósok számára, akik közül rengetegen kaptak itt léket.

A Grenen névre hallgató félszigeten sétálva átélhetjük, milyen az, amikor két tenger vize egyszerre mossa lábainkat, ugyanis nyugatról az Északi, keletről a Balti-tenger vize hullámzik itt. Ráadásul ha a túlpartra tekintünk, megcsodálhatjuk a szomszédos Svédország egyik nagyvárosának, Göteborgnak a látképét is.

Skagen és Grenen azonban nem csak emiatt az egyedülálló jelenség miatt közkedvelt. A homokos tengerpartokon több más látnivaló is akad: Az ide utazók fókákat, delfineket, hatalmas bálnákat, és igen ritka, védett madarakat is megtekinthetnek.

A turisták mellett a kutatók is igyekeznek felfedezni Grenent. A szakemberek immár több évtizede figyelik, hogyan változik a terület a tenger hatásainak köszönhetően. A legfrissebb mérések szerint a zátony közel egy kilométerrel nőtt az elmúlt száz év során.