6 gyakorlat, ami garantáltan segít a háton lévő zsír leolvasztásában!

Ha csak nem tartozol abba a szerencsés 1%-ba, a testeden lévő zsírlerakódásokkal neked is problémád van. Lehet, hogy a combodon lévő zsírpárnákkal küzdesz, de lehet, hogy a csípődön, a lábadon, az álladon vagy az arcodon lévő zsírból van eleged.

Sokaknak azonban a háton lévő zsírpárnák is gondot okoznak. Egészségesen étkezel és mozogsz is, mégis előfordulhat, hogy a háj a hátadról sehogyan sem akar mozdulni. Az önbizalmad viszont egyre inkább csökken.

A fürdőruha és a váll nélküli felső többé már nem a barátod, a melltartópánt pedig kifejezetten kihangsúlyozza a leginkább takargatott részeket. A probléma ellen fogadhatsz egy vagyonért személyi edzőt vagy járhatsz rendszeresen az edzőterembe. Ez azonban mind időt és pénzt emészt fel. Létezik ennél jobb megoldás is!

Vannak gyakorlatok, melyeket bárhol elvégezhetsz, nincs szükség hozzájuk semmilyen extra felszerelésre és ami a legjobb, egy filléredbe sem kerül az egész!

6 felszerelés nélküli gyakorlat

Több héten át naponta végezd el ezeket a gyakorlatokat és meg leszel lepve a végén! Csak nehogy összerogyj, mikor a tükörbe nézve meglátod a tónusos, formás hátadat!

1. Fekve szárnyalás

Feküdj hasra, arccal a talaj felé, karjaidat nyújtsd oldalra. Lassan emeld fel a fejed és a mellkasod a talajról, a tenyerek lefelé néznek. Érezd a gyakorlatot a lapockák között!

Végezz belőle 15 ismétlést 3 körben!

2. T-Y-I

Ez a gyakorlat ideális a hát felső részének erősítéséhez és a testtartást is javítja. Könnyen végezhető és elsajátítható.

T: Feküdj hasra, arccal a talaj felé, karjaid oldalra nyújtva, hogy T alakot formázz. Tenyereid lefelé nézzenek. Lassan emeld fel a karjaidat és szorítsd össze a lapockádat, majd számolj el 7-ig. Lassan engedd le a karjaidat. Két húszas kört csinálj a gyakorlatból!

Y: Feküdj hasra úgy, mint az előző gyakorlatnál. Karjaidat Y alakban nyújtsd ki előre, tenyerek a földön. Lassan emeld fel a karjaidat és szorítsd össze a lapockáidat. A karok mindvégig maradjanak egyenesek. Lassan engedd vissza karjaidat. Két húszas kört végezze el a gyakorlatból!

I: Ugyanúgy hason fekvésből indul a gyakorlat. Karjaidat nyújtsd egyenesen előre, hogy tested I betűt formázzon. Emeld fel egyenesen a karjaidat, szorítsd össze a lapockáidat, miközben a vállaidat nyomd a derekad felé. Kétszer húszat csinálj a gyakorlatból!

3. Superman

Ezzel a gyakorlattal a belső hátizmokat erősítheted minden felszerelés nélkül.

Feküdj hasra, arccal a talaj felé, karjaid a fejed fölött kinyújtva. Nyújtsd meg a gerincedet, miközben a mellkas és a lábak is elemelkednek a földről. Tartsd meg ezt a helyzetet 3-5 másodpercig, majd térj vissza a kiinduláshoz. Végezz belőle 3 10-es kört!

4. Plank másként

Ez a gyakorlat kiválóan alkalmas a testtartás javítására és valamennyi izom erősítésére, ami a hát egyenes tartásáért felelős.

Vegyük fel a plank pozíciót, hasunk érintse a talajt, vállszélességben elhelyezett karjainkon tartsuk magunkat. A csípő mozdítása nélkül engedjük le a mellkast, közben szorítsuk össze a lapockákat. Tartsuk meg 10 másodpercig, 2 körben 20-at végezzünk a gyakorlatból!

5. Ellentétes kar- és lábemelés térdelőtámaszban

Karcsúsítja a hátat és nem igényel felszerelést. Négykézlábra ereszkedve, egyenes háttal kezdjük a gyakorlatot.

Bal lábunkat és jobb karunkat nyújtsuk ki, majd tartsuk meg néhány másodpercig magunkat ebben a helyzetben. Ezzel a gyakorlattal megnyújthatjuk a gerinc és a váll izmait, javíthatjuk a rugalmasságot és a véráramlást ezeken az izolált pontokon. Az egyensúlyérzésnek és a stabilitásnak is jót tesz ez a gyakorlat.

6. Hóangyal

Könnyű gyakorlat és bárhol elvégezhető.

Feküdjünk hasra, arccal lefelé, karok a test mellett, tenyerek lefelé fordítva. Lassan emeljük fel karjainkat a fej fölé, míg a hüvelykujjak 12 óránál találkoznak. A lábfejek legyenek néhány centire a faltól, hogy segítsenek egyenesen tartani a hátat. A karok maradjanak egyenesek, lassan engedd vissza őket a test mellé és ismételd meg a gyakorlatot. 3×10-et csinálj belőle!

Láthatod, rengeteg könnyű és hatékony gyakorlat létezik a háton lévő háj ellen. Nincs szükséged hozzájuk edzőre sem! Ezeket a gyakorlatokat úgy fejlesztették ki, hogy kifejezetten a legproblémásabb területekre hassanak.

Segítségükkel a melltartó és a bikini viselése sem fog többé kényelmetlenséget okozni!